Tamil Meaning of methylate
மிதிலேட்
Other Tamil words related to மிதிலேட்
No Synonyms and anytonyms found
Nearest Words of methylate
- methylamine => மெத்தில்அமைன்
- methylal => மித்திலால்
- methyl salicylate => மீதைல் சாலிசிலேட்
- methyl radical => மீதைல் மூலக்கூறு
- methyl phenol => மெத்தில் பினால்
- methyl orange => மெத்தில் ஆரஞ்சு
- methyl group => மீதைல் குழு
- methyl ethyl ketone => மெதில் எத்தில் கீட்டோன்
- methyl bromide => மீத்தைல் புரோமைடு
- methyl alcohol => மெத்தில் ஆல்கஹால்
- methylated => மிதிலேட்டட்
- methylated spirit => மிதிலேடட் ஸ்பிரிட்
- methylbenzene => மெத்தில்பென்சீன்
- methyldopa => மெத்தில்டோபா
- methylene => மித்திலீன்
- methylene blue => மெத்தலின் புளூ
- methylene chloride => மெத்திலீன் குளோரைடு
- methylene group => மிதிலின் குழு
- methylene radical => மீத்திலீன் தீவிரவாதம்
- methylic => மெதிலிக்
Definitions and Meaning of methylate in English
methylate (n.)
An alcoholate of methyl alcohol in which the hydroxyl hydrogen is replaced by a metal, after the analogy of a hydrate; as, sodium methylate, CH3ONa.
methylate (v. t.)
To impregnate or mix with methyl or methyl alcohol.
FAQs About the word methylate
மிதிலேட்
An alcoholate of methyl alcohol in which the hydroxyl hydrogen is replaced by a metal, after the analogy of a hydrate; as, sodium methylate, CH3ONa., To impregn
No synonyms found.
No antonyms found.
methylamine => மெத்தில்அமைன், methylal => மித்திலால், methyl salicylate => மீதைல் சாலிசிலேட், methyl radical => மீதைல் மூலக்கூறு, methyl phenol => மெத்தில் பினால்,